Syrer Morava

 

Naše sýry vyrábíme z čerstvého kravského mléka, které není odstředěné ani o kapku smetany. Jsou plné vápníku a bílkovin a tudíž jsou ideálním doplňkěm pro sportovce a děti.

Kdo jednou okusí,

už nechce
jiné!

KONTAKTY A PRODEJCI

Provozovna: Areál firmy Agro MONET a.s., Těšany 446, 664 54

Sídlo firmy: Střední 595/26, Ponava, 602 00 Brno

Odpovědný zástupce:

Daniel Vlček

jednatel společnosti

Hotel Kraví hora - Bořetice

Obchůdek na Kociánce - Brno, Královo pole

Benzínové pumpy A+S a Zaris

A. W. spol. s r. o. - Olomoucké tvarůžky:

Prodejna Loštice
Prodejna Brno
Prodejna Olomouc

SÝROVÉ NITĚ

Lahodné a plné smetany. Z nepasterovaného mléka a neodstředěné smetany - díky tomu naše Sýrové nitě obsahují veškeré živiny v nezměněné podobě, bakterie, vitamíny a minerální látky. Vyrábí se tak, že se z horkého sýrového těsta tahají sýrové nitě. Ty se pak namáčejí do solné lázně.

ADYGEJSKÝ SÝR

Jako jedna z mála mlékáren v České republice vyrábíme Adygejský sýr, tradiční lahůdku kavkazských Adygejců. Tento sýr se vyznačuje vysokou nutriční kvalitou s velkým obsahem bílkovin a vápníku ze syrovátky, je lehce stravitelný a výživný. Za dlouhověkostí Adygejců prý stojí právě tato lahůdka. K výrobě Adygejského sýra používáme čerstvé kravské mléko a díky technologii postupu neztratíme nic z jeho vlastností.

NAŠE RECEPTY

Naše sýry můžete konzumovat celý den. Výborné jsou jako součást vydatné snídaně, smažené nebo v zeleninovém salátu si je můžete dopřát k obědu, spolu se sklenkou lahodného vína zpříjemní nejeden večer. Pokud stále váháte, inspirujte se našimi recepty. 

NAŠE PRODUKTY

K snídani, smažené na oběd, do zeleninových salátů, k vínu. S našimi sýry je každá denní doba chutnější!

PROČ SYRER MORAVA

Postup výroby našich produktů

Základem pro oba sýry je čerstvě nadojené mléko. K nám putuje přímo od našich kraviček z družstva Tešany.

Teplé a neodstředěné mléko přečerpáme do vany na výrobu sýřeniny.

Po vysrážení sýřeniny vznikne hmota, kterou opatrně rozkrájíme sýrařskou harfou.

Oddělíme syrovátku a zůstane nám tak "hotový" sýr s maximálním možným obsahem smetany.

Oddělíme syrovátku a zůstane nám tak "hotový" sýr s maximálním možným obsahem smetany (z něj se pak vytahují sýrové nitě).

Dobrý sýr potřebuje čas, a tak i ten náš dozrává a čeká na další zpracování.

Do kotle načerpáme mléko, které posléze ohřejeme na vysokou teplotu.

Do teplého mléka po-té přiléváme syrovátku, díky které se mléko sráží.

Sítem nakonec vytahujeme z kotle koncový sýr, který ještě vkládáme do tvarovaných formiček. 

Kompletní proces výroby s detailním popisem a fotkami naleznete zde

 
 
 
 

Řecký salát s Adygejským sýrem

Postup pro vás připravujeme: 

Suroviny: Rajčata, okurka, paprika, oliva a marinovaný Adygejský sýr v olivovém oleji , čerstvém oreganu a česneku

Syrer Morava Výroba s.r.o.

Areál firmy Agro MONET a.s.,

Těšany 445, 664 54

  • Facebook - Bílý kruh
  • YouTube - Bílý kruh
  • Instagram - Bílý kruh

COPYRIGHT © SYRER MORAVA VÝROBA 2018